Lotus behandling - hvis du er deprimeret

Løsning af følelsesmæssige muskelspændinger kan hjælpe hvis du er (lidt) deprimeret

De klassiske depressions symptomer er:

Vedvarende tristhed, angst eller tomhed.
Mangel på energi og kræfter.
Mangel på selvtillid.
Selvbebrejdelse og skyldfølelse.
Følelse af at livet ikke er værd at leve.
Koncentrationsbesvær.
Rastløshed.
Tilbageholdenhed og indelukkethed.
Søvnproblemer.
Appetitproblemer.

"Kært" barn har mange navne som du kan se af denne lange liste af depresssions symptomer!
Mange mennesker lever livet som om de har en spændetrøje på. Både rent fysisk som om de går med en skjorte der er 2 numre for lille og/eller i overført forstand, at de føler sig forhindret i at folde sig helt ud som menneske. Man kan sige at de går rund og kan være lidt deprimeret uden anden grund end nogle muskelspændinger i kroppen.
Fælles for alle de ovenstående beskrivelser af at være deprimeret / have en depression, er at de alle dækker over en eller anden grad af følelser der ikke er levet ud, men ligger inde i kroppen. Og det er her at masseuren kommer ind i billedet! Og det skal ske inden en depression har bidt sig fast. For da er der også sket nogle kedelige ændinger hormonalt, og så er det en meget langvarig proces at få vendt, og det er ikke masseur arbejde!
For at en følelse kan opleves kræver det en muskel der spænder op og slapper af. Det er ikke videnskabeligt bevist med følelser som sorg, glæde eller lign; men der er stor enighed om at det er hvad der sker ved en orgasme, og naturen er ikke just kendt for at opfinde det samme flere gange hvis den kan slippe for det. Den genbruger alt den kan og hvorfor skulle sådan noget som følelser være en undtagelse??
Hvad jeg som masseur oplever ved behandlinger passer også helt fint ind i den teori, da spændingerne ikke løsnes ved samme teknikker som en muskelknude i læggen efter en marathon. Og får jeg løsnet spændingen uden at følelsen kommer ud så spænder den bare op igen og man er lige vidt! At følelsen kommer ud kan være at den leves helt igennem eller bare åndes ud med dybe åndedrag. Det behandlinge går ud på er at få løsnet de følelsesmæssige spændinger og sørge for at følelsen bliver levet eller åndet ud. Det vil være alle indestængte følelser der kan dukke op, traumaer og sorg fra fortiden, det latterbrøl du ikke kunne le da "tante sofie" snublede med lagkagen, og... og... og.... Du kan selv fortsætte listen, du ved bedst hvad du har pakket væk! Får du ikke levet de følelser ud kan du blive mere eller mindre deprimeret, og en desideret depressionen kan så med tiden bide sig fast hvis du ikke får gjort noget ved det. Det gælder om at tage det i opløbet medens du kun er lidt deprimeret!
Det der helt praktisk kommer til at foregå ved en lotusbehandling er at masseuren løsner de indestængte følelsesmæssige spændinger, støtter i processen om at give slip på det hele, og starter en proces op der vil give andre spændinger mulighed for at give slip. Derfor er det også vigtigt at følge rytmen for de første 3 behandlinger. Behandlingsrækken består af 4 behandlinger i alt, hvor den 4. behandling står åben til når den bliver nødvendig. Nøjagtigt som ved stressbehandlingen
Er du er midt i en behandlingsrække hvor følelserne slipper, også mellem behandlingerne, og det hele pludselig bliver for meget så står masseuren.dk klar til en hastebehandling; uanset dag/tidspunkt!! Det er nogen gange måden den "4." behandling bliver brugt.
Du vil endvidere få nogle arbejdsredskaber til at afhjælpe dig i hverdagen med at forhindre følelsesmæssige spændinger i at sætte sig fast. Det vil være både strækøvelser og åndedrætsteknikker.
Behandlingerne vil tage alt fra 1½ til 2½ time (i sjældne tilfælde 3 timer) og der sættes en formiddag/eftermiddag/aften af til det.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Muskelreflekser

Muskler

Kropsholdning