Massage behandlinger

Massage er at løsne spændte muskler, punktum!

Nu er muskelspændinger ikke én bestemt tilstand, men 3 forskellige tilstande:

Den "kemiske" tilstand som opstår under hård træning eller lign. 

Alle ved at det koster energi når en muskelfiber skal trække sig sammen; det koster faktisk ogsåenergi når en den skal slippe igen. Løber den tør for energi så låser den sig fast i den stilling den nu er i. De spændinger er lette at løsne med massage når de er nye (indenfor et par uger) og bliver så sværere og sværere. Dog er det ikke noget der bør udfordre en professionel massage før vi snakker årevis af mishandling!
Behandlingstypen vil enten være en wellness massage hvor der gives et forudlagt program som løsner alle de vigtigeste muskler i den pågældende legemesdel, eller en sports massage hvor der specifikt gås efter en bestemt muskel/spænding.

Så er der tonus- eller stresspændingerne. 

Det er en høj tonus (grundspænding) holdt i kroppen for at holde den i alarmberedskab. En tilstand der ofte beskrives som klar til "fight or flight" (kæmp eller flygt). Dette er en meget energikrævende tilstand som biologisk er beregnet til at holde kroppen i alarmtilstand i kort tid for derpå at få udløst energien i flugt eller kamp. Disse spændinger, som aktivt holdes som et bredt panser omkring kroppen, er spændinger der holdes ved lige ved konstante nervebeskeder og derfor skal hjernen snydes lidt når man behandler dem med massage. Ellers vil de bare spænde op igen meget hurtigt.
Der gives en stressbehandling.

Til sidst er der de følelsesmæssige spændinger.

For at en følelse kan opstå skal der en muskelspænding og derpå afslapning til. Giver du dig ikke lov til at leve følelsen ud vil spændingen stadig sidde tilbage. Denne spændingstype virker også til at være aktiv spændt (dvs hjenen sender beskeder om at holde spændingen konstant). Til dette må siges at det er ikke videnskabligt bevist, men det er en stærk brugbar arbejdshypotese! Massage typen er en Lotus behandling.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Muskelreflekser

Muskler

Kropsholdning