Tennisalbue

En tennisalbue er et muskelhæfte oppe på albuen fra håndledets extensorer (opadbøjere) der er blevet irriteret af at musklerne trækker for hårdt over for lang tid. Bliver det ved i længere tid så kan/vil muskelhæftet udvilke en inflammation ("betændelsestilstand" uden bakterier).

Behandlingen af den er stærkt afhængig af hvor i processen du er. Det første lang tid vil det ofte bare være en ømhed der kommer og går alt efter hvordan armen/håndledet er blevet belastet den pågældende dag. Er du dér i processen så er det bare om at komme af sted til en masseur, der ved hvordan de muskler løsnes!! Meget gerne en person der også kan give dig et par strækøvelser med hjem som du kan udføre hyppigt. Og er du så i den dejlige gruppe af mennesker (set fra masseurens side) som ikke absolut skal belaste din krop til det yderste...... flere gange om dagen.... så vil det være relativ let at få bugt med den (begyndende) tennis albue. ER du sportsmand som den italienske roerjeg har skrevet lidt om i min blog, ja så kan masseuren hjælpe dig, men meget ofte er det kun på lånt tid, du skubber bare problemet foran dig. Du bliver nødt til på et tidspunkt at give armen lidt mindre belastning end du gjorde da skaden udviklede sig.

Er du først kommet til det punkt hvor du har udviklet en inflammation er der et hav af muligheder du kan benytte, men her er masseuren skubbet lidt i baggrunden, det er læge/fysioterapeut arbejde. Ofte kan det komme på tale om at du skal have ultralyd/laser og måske store doser antiinflammatoriske midler (hovedpinepiller). Men som sagt på det punkt er masseuren trådt lidt til side og vil kun kunne tilbyde dig at løsne musklerne. Og det skal du altså også få gjort!!! Om du vil være i stand til at lave strækøvelser er en individuel bedømmelse....

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lotus behandling - hvis du er deprimeret

Kropsholdning

Muskler